woensdag 25 januari 2012

Groninger schaakkampioenschap voor basisscholen 2012


Groninger Schaakkampioenschap voor Basisscholen 2012

Wanneer:   Zaterdag 4 februari 2012
Waar:       Kantine GDSW
              Peizerweg 128
              Groningen
Tijd:        van 10.00 tot 16.30 uur

Inschrijfgeld: € 3,- per persoon

9 ronden van 30 minuten
Prijzen: voor de drie beste spelers per groep, meisjes, algemeen en scholen

Informatie:     Schaakclub Groningen
                   Hiddo Zuiderweg
                   Tel: 050-5716807
E-mail: superhiddo@hetnet.nl

Brief naar de scholen:

Groninger schaakkampioenschap voor Basisscholen 2012







Groningen, januari 2012


Geachte directrice, directeur, locatiehoofd,


Schaakclub Groningen organiseert in 2012 het 24e schaakkampioenschap voor basisscholen uit de stad Groningen. Ook dit jaar belooft het weer een sprankelende dag te worden. Het toernooi geldt als eerste ronde van het Noordelijk kampioenschap voor basisscholen. De eerste vier scholen plaatsen zich voor de halve finale van dit kampioenschap.
Het evenement vindt plaats op zaterdag 4 februari  vanaf 10.00 uur.
Om ongeveer 16.30 uur is de prijsuitreiking.

Speellocatie:   Kantine GDSW
                        Peizerweg 128
                        Groningen
                        Tel: 050-5294289 (alleen op toernooidag)

Alle deelnemers spelen op 4 februari negen ronden volgens het Zwitsers systeem. Dit houdt in dat spelers met ongeveer gelijke score tegen elkaar worden ingedeeld. Iedereen speelt dus steeds tegen iemand die ongeveer even sterk is. Het toernooi is zowel een individueel kampioenschap als een scholenkampioenschap. Om deel te namen aan het scholenkampioenschap moet een school meespelen met vier of meer deelnemers. De resultaten van de beste vier spelers worden bij elkaar opgeteld. Als er minder dan vier deelnemers van een school zijn, kunnen zij alleen strijden om de individuele klassementen.

Er zijn zeven individuele klassementen:

Algemeen       Groep 5
Groep 8           Groep 4 en lager
Groep 7           Meisjes
Groep 6

Voor elk klassement zijn drie prijzen beschikbaar. Daarnaast zijn er vele verrassingsprijzen. Natuurlijk krijgt iedere deelnemer na afloop een leuke herinnering.

U kunt uw deelnemers opgeven bij ondergetekende onder vermelding van naam, groep en geslacht. Gebruikt u voor de inschrijving het bijgevoegde formulier. Vergeet niet de naam van de school te vermelden. Uiterlijk donderdag 2 februari 2012 moeten de inschrijfformulieren bij ons binnen zijn.

Het inschrijfgeld voor dit toernooi bedraagt 3 Euro per persoon. Het bedrag kan individueel of per school aan de zaal betaald worden.

Wij willen graag dat iedereen om 9.45 uur aanwezig is. Voor de opvang van kinderen tussen de partijen door wordt gezorgd. Ook is de kantine van het gebouw geopend. Consumpties zijn verkrijgbaar tegen kindvriendelijke prijzen.
Ook dit jaar staat een snelschaakshow en een schaaksimultaan (door sterke noordelijke jeugdspelers, waaronder oud-winnaars van het toernooi) op het programma. Ook ouders en begeleiders van leerlingen van uw school kunnen hier hun krachten meten.

Wilt u het schaakkampioenschap onder de aandacht brengen van uw docenten en leerlingen? Ter ondersteuning daarvan stuur ik u een affiche en inschrijfformulier toe. Ik hoop op een goede deelname van uw school.
Het toernooi behoort tot de grootste schoolschaakevenementen van Nederland. We verwachten deze editie weer zo’n 125 deelnemers.

Neemt u gerust contact met mij op als u nog vragen heeft. Ik zal deze graag beantwoorden.


Met vriendelijke groet,


Schaakclub Groningen
Hiddo Zuiderweg
Tel: 050-5716807
       06-83227313

Geen opmerkingen:

Een reactie posten